TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından Zonguldak'ta düzenlenen 12. Maden Mühendisliği Eğitim Çalıştayı, 31 Ocak 2026 tarihinde Zonguldak Maden Mühendisleri Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çalıştayın üçüncü oturumunda "Maden Mühendisliği ve Geleceğin Maden Mühendislerinin Sahip Olması Gereken Nitelikler" başlıklı bir sunum gerçekleştiren Sayın Ali BALCI; geçmişten günümüze ülkemizdeki maden mühendisliği eğitim sürecine değinerek, maden mühendislerinin sahip olması gereken nitelikler, yetki ve sorumluluklar ile iş sağlığı ve güvenliği kültürü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştaya, Genel Müdürlüğümüz Ruhsat Denetleme Dairesi Başkanı Sayın Ali BALCI ile teknik personelimiz katılım sağladı.

Akademisyenler, sektör temsilcileri ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, maden mühendisliği eğitiminin bugünü ve geleceğinin tüm yönleriyle ele alınmasının ardından sona erdi.

Resim Galerisi

Her Hakkı Saklıdır , © MAPEG 2026